Gain extra benefits by becoming a Supporting Member Click here find out how!

Classic Performance Products Classic Industries
American Auto Wire
Danchuk Catalog
Hellwig Products IncPerformance Rod & CustomNu-Relics Power Windows



Username Post: Powerglide ?
TYTILIDIE 
"3rd Year" Gold Supporting Member
Posts: 226
TYTILIDIE
Age: 44
Loc: Colorado Springs
Reg: 10-21-15
02-09-19 07:00 AM - Post#2759463    
    In response to PLS

Vacuum issues will not generally cause a slip condition, especially from a stop. Slipping is caused by internal pressure issues like leaking seals or clogged channels and such. Unfortunately my advice is not your option It's always possible that something was done wrong during the rebuild. A lot of people will blame an issue like this on the trans sitting around for too long and seals drying out. I doubt that would really be the case since everything is sealed from the elements. It could be something as small as a tear in a piston seal, a slight tear at that. It's very easy to screw up a seal when building a transmission.

I would also rule out u-joints and the rear end.

All that said, I am no Powerglide expert. I can build a 700r4, 4l60 and 4l80e in my sleep but I am definitely not a fan of the Powerglide.
1959 Biscayne with Impala Moldings, 5.3l LS Swap, 4l60e trans, factory PCM
1992 GMC Typhoon - Bowtie block and heads, forged everything, PTE76mm Turbo, 4L80E, Stock PCM's

"You'll never get anywhere if you keep starting over".

Me


Edited by TYTILIDIE on 02-09-19 07:03 AM. Reason for edit: No reason given.
NOTE: You are viewing an individual Post. View the Entire Topic
FusionBB
FusionBB™ Version 2.1
©2003-2006 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.187 seconds.   Total Queries: 13   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0800) Pacific. Current time is 01:03 AM
Top